Küldjön e-mail-t

Rólunk Szolgáltatások CAD-CAM Árjegyzék Kapcsolat Média Gyakori kérdések
 
Find best premium and free Magento themes at Design4Magento.com
CAD-CAM:

NEM INVAZIV FIXPROTETIKAI MUNKÁK - INLAY HIDAK

 

A nem invaziv hidak illetve inlay hidak olyan fogpótló megoldások, melyek esetében nem károsodik a még meglévő fogszövet, ellentétben a hagyományos megoldásokkal.


Az ilyen hidak után egyre nagyobb a kereslet mióta széles alkalmazásba került a pillanatnyilag legfejlettebb fogpótlásokat előállító technológia, a CAD/CAM. Ennek a megemelkedett keresletnek számos oka van, de a legjelentősebbek talán, hogy csiszolásmentes, viszonylag rövid a fogak előkészítési ideje, rövid a fogpótlás elkészítési ideje, teljesen biokompatibilis szinstabil anyagból (cirkóniumdioxid) készül és nemutolsósorban, hogy teljesen hozzáférhető árfekvése van a fogpótlásnak (eddig magasan lukszuskategóriának számított).

Példa:

Fiatal, 30 év körüli  páciensnő. Felső bal 4,5,6,7,8- as fogai kezeltek, ezüstamalgám tömésekkel restauráltak.  Állapotromlás következtében elveszítette a felső bal ötösét.

Fogorvosa nem szerette volna a hiányzó fog pótlását hagyományos módon megoldani tekintettel a páciens életkorára és meglévő fogainak állapotára. Felvetődött egy ún. NEM INVAZÍV fogpótlási megoldás kérdése, de mivel örlő fogról van szó, a Maryland megoldás nem jöhetett számításba, mivel ez a módszer inkább csak esztétikai mintsem funkcionális megoldás.

A fogorvos konzultált a GABI LABI CAD/CAM frézközponttal, megvitatván egy INLAY hid elkészítését cirkóniumdioxidból (mivel az inlay híd nem csak esztétikailag hanem funkcionálisan is ellátja feladatát)  melynél a függő tag esetében a VITA 3D MASTER eljárás lenne alkalmazva, amig a két tartó inlay csk opaqer szinezéket kapna, mivel az polírozás után szinben tökéletesen beilleszkedik a rágófelületekbe.

Állapot a szájüregben

 

 

A beszkennelendő modell

   
   
A kész munka cirkóniumból
   
   

A kész munka rásütött kerámiával

   
   

A kész munka a szájban

 
   
   
   
   
   
 
Copyright 2011
Design by turbo