Küldjön e-mail-t

Rólunk Szolgáltatások CAD-CAM Árjegyzék Kapcsolat Média Gyakori kérdések
 
Find best premium and free Magento themes at Design4Magento.com
Bővebben:

A pénztárcabarát minőség!

Fogpótlások

Nagy pontosságú, fémmentes, kerámia fogpótlás

CAD/CAM fogászati technológia

Laboratóriumunkban kerámiából készülő nagy pontosságú, fémmentes fogpótlások készülnek a legmodernebb CAD/CAM fogászati technológiának köszönhetően,  hihetetlenül rövid határidővel.

 

Esettől függően, pácienseink fogpótlásait legtovább 2-4 napon belül elkészítjük. Amennyiben az érintett területen foghúzásra, illetve a fogpótlással érintett fogak esetében elhalt fog gyökérkezelésére nincsen szükség, a lehetséges pótlástípustól függően akár néhány óra alatt elkészíthetjük fogpótlását. Egy a páciens fogairól készült tökéletes lenyomat  birtokában azonnal tájékoztatni tudjuk a lehetőségekről.
A CAD/CAM eljárás segítségével fogai visszanyerhetik természetes funkciójukat és szépségüket.
Fémmentes fogászat - Búcsúzzon el az allergiától egy életre...

 

Korunk népbetegsége az allergia, és talán az sem meglepő, hogy az allergiások 30%-a szenved fémallergiától. Ha Ön is ebben a cipőben jár, akkor jó ha tudja, hogy léteznek tökéletesen fémmentes fogászati megoldások, melyek Önt is megszabadíthatják az  allergiától egy életre...
Fémmentes fogászat
A fémmentes anyagok egyre nagyobb teret hódítanak. Az esztétikai előnyük mellett az egyik legjobb tulajdonságuk, hogy nem váltanak ki allergiás reakciót. A fogászatban évek óta jelen vannak azok az anyagok (BelleGlass, Empress, Al-oxid), amikkel az amalgám töméseket, fémre égetett porcelánkoronákat és hidakat kiválóan lehet helyettesíteni. Ezeknek az anyagoknak az a hátránya, hogy nem megfelelő fizikai tulajdonságuk miatt csak pár tagból álló fogpótlásokat lehet készíteni.

FÉMMENTES FOGÁSZAT - CIRKÓNIUMOXID

A cirkóniumoxid
A cirkónium-oxidot számos területen használják már az egészségügyben implantációk készítésére (pl: csípő-, térdprotézis). Az új kerámia alapanyag segítségével (cirkónium-oxid) nagy fesztávú hídvázakat lehet megvalósítani. A váz rendkívül stabil, jó a hajlító szilárdsága, szakító szilárdsága, így akár több tagú híd is készíthető belőle.

 

 

Ez a nagyon erős, ugyanakkor rugalmas anyag teljes mértékben helyettesíti a fémvázat a szájüregben.
Másik előnye a rendkívüli precizitása. A fogcsonkra készült cirkónimum-oxid váz ugyanis egy speciális lézerletapogató segítségével készül.

 

Fogpótlás - Ugye ezt Ön is tudja...

Bámulatos hol tart ma a technika, ráadásul mindez már kicsiny kis városunkban is elérhető...

Élethű esztétikum – kompromisszummentes fogpótlások

Ha már úgy alakult, hogy fogpótlásról kell beszélgetnünk - akár a paciens önhibájából, akár azon kívül álló okokból -, miért kellene ezt összeráncolt homlokkal tennünk. A helyzet az, hogy néha játszi könnyedséggel - máskor kevésbé -, de ma már a rendelkezésre álló technológiák segítségével maximálisan élethű megoldások készíthetők, melyek funkcióikban is tökéleteset nyújtanak.

FÉMMENTES FOGPÓTLÁSOK

Az új mosoly elkészültéig néha rögös az út, de olykor meglepően rövid idő alatt helyreállítható vagy átalakítható, a mondjuk így: „problémás mosoly” a CAD/CAM ELJÁRÁSOKKAL !!
A fogtechnikus elött van még egy fontos tényező, ez pedig a fogorvos, hogy milyen csiszolással készíti elő a fogakat, mennyire van tapasztalat abban amit csinál, mennyire tudja, hogy mennyit és honnan kell levennie a fogból a megfelelő esztétikai hatás érdekében. Nagyon fontos, hogy csak vállas korona előkészítési technológiát alkalmazó fogorvost válasszon. A váll kialakításával a fogínyét megvédi és elegendő helyet képez ahhoz, hogy a porcelán leplezést a cirkon vagy fém vázra megfelelő mennyiségben és minőségben tudja feltenni a fogtechnikus.
Ehhez persze egyszerre sok mindennek rendelkezésre kell állnia. Megfelelő eszközöknek, szakembereknek, gyakorlattal rendelkező csapatnak - akik mi vagyunk -, és kell hozzá a paciens, és vele együtt a hajlandóság az adott probléma megértésére. Elhatározás, némi bizalom, pozitív hozzáállás és az együttműködés mind-mind elengedhetetlenek a siker eléréséhez.
A vége csak valami közös lehet, az eredményben legalább annyi munkája van a paciensnek, mint nekünk szakembereknek, és ez visszahozhat valamit abból a lelkiismeret furdalásból melyet az elromlott fogazat okoz. Ha belegondolunk, talán ez utóbbi gondolatmenet nem is olyan elhanyagolható szempont mindennapi komfortérzetünk alakításában…
A fenti problémák kezelésére a már említett két szereplő, paciens és orvos mellett a kor színvonalának megfelelő eszközpark áll rendelkezésre, computerizált fogpótlás tervezést és készítést végző berendezéssel.

Cirkónia, CAD-CAM

Cirkónia YZ Cubes bázis korona teljes porcelánleplezéssel.

Legújabb újításunk a fémmentes, úgynevezett teljes kerámiából készült fogpótlások alkalmazása.
A cirkónia előnyei:

 1. fémmentes, tehát fémallergiás betegek részére ajánlott
 2. hosszú élettartam, jól terhelhető
 3. magas esztétikai hatás
 4. bármilyen egyedi szín kialakítható beleőle
 5. nem színeződik el semmilyen külső színezőanyag hatásásra sem

Előállítása a  CAD/CAM technológiáival készülnek.

Teljes kerámia fogak cirkonoxidból. Sok embernél az egészség tudata egyre nagyobb értékkel bír. A fogaknak ebben nagy szerepe van. A kerámia ma a legösszeférhetőbb és legjobb anyag a fogtechnikában. A CAD-CAM technológiával lehetséges a cirkonoxidot mint bázisanyagot felhasználni koronákhoz, hidakhoz és teleszkópokhoz, az arany és más fémek mellett.
A cirkonoxidkerámia biokompatibilis, ezáltal teljesen szövetbarát. A közérzetét allergiás vagy nem kívánatos reakciókkal (mint pl.: fémérzet a szájban vagy elszíneződések a fogíny mentén) nem zavarja.

Egyedülálló, akárcsak Ön, színében, formájában és fogainak felszíni minőségében.
A cirkonoxidkerámiának hasonló a fényáteresztő képessége, mint a természetes fogaknak. A cirkonoxid nagyon szilárd, kemény kerámia és évek óta eredményesen használják az űrkutatásban és az izületi-protéziseknél.A kimagasló anyagsajátosságaival különös terhelhetőséget kínál. A számítógépvezérelt előállítás szavatolja az állandó minőséget és klinikai eredmény-biztonságot.

Nézzük, hogyan zajlik a CAD/CAM fogászati eljárás:

1. lépés - A fogorvos előkésziti a restaurációra - pótlásra szoruló területeket

2. lépés - A  fogorvos lenyomatot vesz az előkészitett területről, ha a lenyomatot virtuálisan veszi le, a  felvétel egy kis szájkamerával történik.

3. lépés - A lenyomatot egy 3D scannarrel bevisszük a számitógépbe, ez után történik a modelálás najd a fogpótlás mikronpontosságú kidolgozása.

4. lépés - A polírozásnak, illetve a fogszínnel megegyező színösszetételnek köszönhetően a fogpótlás úgy fog kinézni, mintha természetes  lenne.

A tökéletes ragasztás rendkívüli tartósságot garantál, az új tömések és fogpótlások  azonnal terhelhetőek.

 

Mi minden készíthető ezzel az eljárással?

 

Tömések (Inlay/onlay)

A régi tömések, illetve a szuvas részek eltávolítását követően az egyedileg gyártott kerámia-restaurációt pontosan be lehet helyezni. Az egész eljárás legjobb esetben körülbelül 60 percet vesz igénybe.

 

Koronák, hidak

A nagyon rossz állapotban lévő fogakat koronával-hiddal szokták megmenteni - -mindezt egy hosszas kezeléssorozat keretében. A CAD/CAM technológiával ez mindössze egyetlen alkalmat jelent. A beavatkozás egy-két órát vesz igénybe.


Kerámiahéjak

A csorba vagy elszíneződött első fogakat nagyon szépen rendbe lehet hozni kerámiahéjakkal.
A fog lecsiszolását követően kerül felhelyezésre a kerámiahéj.
Maximálisan biztonságos és tökéletesen illeszkedik. Önnek már csak mosolyognia kell!
Milyen előnyei vannak a  CAD/CAM fogászati eljárásnak?

 1. Megkíméli az egészséges foganyagot
 2. Teljesen fémmentes
 3. Biokompatibilis fogkerámia
 4. Csak egyetlen kezelés
 5. Tökéletes külső
 6. Teljesen biztonságos
 7. Tartósság
 8. Verhetetlen ár-teljesítmény-kidolgozási határidő  arány

Mit jelent a CAD-CAM technika?

Hol érdemes a CAD - CAM technikát használni:
Az innovatív fogtechnikában. És miért? Mert:

 1. Esztétikailag természetes hatása van
 2. Magas a biokompatibilitása
 3. Igazolt eljárás (rendszer)
 4. Teljes kerámia (használható szinte mindem fix pótláshoz)
 5. Teljesen fém nélküli pótlás
 6. Dokumentált termelési folyamat a MPG előírásainak megfelelően
 7. Soft- és hardware a legújabb technikai állapotnak megfelelően
 8. CAM - pontos megmunkálás
 9. Változatlan anyagsajátosságokkal rendelkezik
 10. Magas precizitás a kidolgozásban
 11. A fémkerémiához képest teljesen elfogadható árfekvés

CAD - CAM tulajdonképpen:

CAD - angolul " Computer Aided Design" olyasmit jelent, mint "számítógépvezérelt tervezés".
CAM - angolul "Computer Aided Manufactoring”, amin "számítógépvezérelt elkészítést" lehet érteni
CAD - CAM annyit jelent Önnek, hogy a fogpótlását a kezdettől a végéig nagy pontosságú számítógépes technikával állítják elő.

Ez NEM CAD - CAM technológia!

   
 
Copyright 2011
Design by turbo