Pošaljite e-mail

O nama Usluge CAD-CAM Cenovnik Kontakt Mediji Pitanja i odgovori
 
Find best premium and free Magento themes at Design4Magento.com
Više detalja:

Kvalitet koji štedi Vaš novčanik

Zubne nadoknade

Maksimalna preciznost, bezmetalno, keramička zubna nadoknada

CAD/CAM tehnologija

 

U našem frez centru izrađujemo bezmetalne keramičke zubne nadoknade mikronske preciznosti, primenom svetski najrazvijenije CAD/CAM tehnologije, u neverovatno kratkom roku.

 

U zavisnosti od slučaja, zubne nadoknade pacijenata izrađujemo u roku od 2 - 4 dana. Ukoliko kod pacijenta nema potrebe za vađenjem zuba ili lecsenja korena i sl., u zavisnosti od vrste zubne nadoknade, možemo da izradimo istu čak i u roku od nekoliko sati.
Ukoliko dobijemo korektan otisak o zubima pacijenta, odmah možemo dati informaciju o roku izrade potrebnih zubnih nadoknada.

Uz pomoć CAD/CAM tehnologije, vaši zubi mogu da povrate svoju blistavu lepotu i funkcionalnost.

 

Jedna od najučestalijih oboljenja današnjice je alergija, i verovatno nije izneneđujuće, da 30% od ukupnog broja koji pate od alergije, su alergični na metale. Ako i Vi spadate među tih 30%, važno je da znate, da u modernoj stomatologiji postoje bezmetalna rešenja, koja će i Vas osloboditi alergije za ceo život. Bezmetalna stomatologija

Bezmetalni materijali dobijaju sve veći značaj u stomatologiji. Pored svih estetskih prednosti bezmetalnih materijala, najbolje su im osobine, da ne izazivaju nikakve alergijske reakcije. U stomatologiji su već godinama prisutni materijali (BelleGlass, Empress, Al oxid) kojima se mogu zameniti  amalgamske ispune, i metali na koje se peku keramike.
Ovi materijali imaju jedan nedostatak, a to je što nemaju adekvatne fizičke sposobnosti, pa se od ovih materijala mogu izraditi najviše 2 – 3 člane zubne nadoknade.


BEZMETALNA STOMATOLOGIJA - CIRKONIUM OXID

Cirkonium oxid se primenjuje u više grana zdravstva za izradu raznih inplantata npr. Proteze za kukove ili kolena. Uz pomoć novih cirkonkeramičkih materijala, mogu se izrađivati mostovi velikih raspona, skelet (cirkonium oxid) je izuzetno stabilan, ima izuzetne pokazatelje po pitanju otpornosti na savijanze i lom, pa je iz tog razloga podoban za izradu višečlanih mostova.

 

 

Ovaj izuzetno čvrst, a ujedno elastičan materijal, u potpunosti zamenjuje metale u fixnoj protetici. Druga prednost ovog materijala je izuzetna preciznost, jer se izrađuje uz pomoć specijalnog laserskog aparata za opipavanje patrljka (tzv, skener).


Zubne nadoknade – ovo i Vi znate zar ne.............

Da ne poverujete dokle je stigla današnja tehnika, uz to sve ovo je već dostupno i u našem malom gradu.............

Živopisna estetika – bezkompromisna zubna nadoknada

Kad se dogodi da moramo razgovarati o zubnim nadoknadama bez obzira dali zbog nemara pacijenta ili van njegove odgovornosti, bitno je da to ne činimo zabrinuto već na to treba gledati kao na sasvim uobičajnu zdravstvenu pojavu. Istini za volju, u ponekim slučajevima sa velikom lakoćom, dok ponekad znatno teže, ali sa današnjim tehnologijama se postižu maksimalni rezultati kako na polju estetike tako i na polju funkcionalnosti.

Bezmetalne zubne nadoknade

Do  bezprekornog osmeha često je trnovit put, međutim, uz pomoć novih tehnologija sve je kraći rok i sve je lakše dovesti u red da tako kažemo “PROBLEMATIČAN“ osmeh, prvenstveno zahvaljujući svetski najrazvijenijoj CAD/CAM tehnologiji.
Zubni tehničar se susreće tokom svog rada sa još jednim vrlo bitnim faktorom u svom radu, a toje: Stomatolog. Kakvom tehnikom struganja obrađuje zube, koliko iskustva ima u tome što radi, dali zna koliko i odakle treba odstraniti sa zuba za postizanje traženog estetskog efekta.
Veoma je važno, da odaberete stomatologa, koji će za ovu tehnologiju primeniti isključivo tehniku stepenastog struganja. U slučaju stepenastog struganja postiže se zaštita gingive sa jedne strane a stvara dovoljno prostora da tehničar, u dovoljnoj količini i kvalitetu može naneti keramiku na cirkonoxidni skelet. Naravno, za sve ovo je potrebno da su ispunjeni mnogi preduslovi. Odgovarajuća sredstva, stručnjaci, tim sa iskustvom – u ovom slučaju smo to Mi, i naravno potreban je pacijent sa dovoljno odlučnošću i želje za rešenjem svog problema. Odlučnost, poverenj, pozitivan pristup i kooperativnost, sve su to bitni činioci konačnog uspeha.
Konačan rezultat može da bude samo nešto zajedničko, u konačnom rezultatu svojom saradnjom isto toliko doprinosi pacijent, koliko i mi stručnjaci, i sav taj trud zasigurno će biti satisfakcija za grižu savesti zbog zapostavljenih zuba.
Ako malo razmislimo, prednja rečenica svojim značenjem i nije tako zanemarljiva u formiranju svakodnevnog osećaja komfora.
Za tretman gore navedenih zdravstvenih problema, pored pacijenta i stomatologa, u skladu a tehnološkim nivoom 21 veka stoji nam na raspolaganju odgovarajuća tehnološka infrastruktura, kompjuterski navođeno modeliranje i izrada zubnoprotetskih pomagala.

Zirkonia, CAD/CAM

Zirkonia YZ Cubes baza, krunica sa potpunom keramičkom oblogom.
Najnovije, tzv. Bezmetalna, u potpunosti od keramike izrađena nadoknada.

Prednosti Zirkonie

 • Bezmetalna, preporučuje se pacijentima alergičnima na metale
 • Dug vek trajanja, ekstremna mogućnost opterećenja
 • Vanredno visok nivo estetike
 • Bilo koja nestandardna boja se može postići
 • Nema diskolorizacije ni na kakve spoljne uticaje

Izrada – proizvodi se putem CAD/CAM tehnologije

Zubne nadoknade od cirkonoxida. U novije vreme, kod mnogo ljudi, svest o sopstvenom zdravlju predstavlja sve veću vrednost. Zubi u ovome igraju veliku ulogu. Keramika je danas najprilagodljiviji i najkvalitetniji materijal u zubnoj tehnici. Zahvaljujući CAD/CAM tehnologiji moguće je cirkonoxid upotrebiti kao bazni materijal za krunice, mostove i teleskope, a može se kombinovati po potrebi i sa drugim metalima.
Cirkonoxidna keramika je biokompatibilna, što znači da ga organizam u potpunosti prihvata. Pacijentov opšti osećaj komfora nije ugrožen raznim alergijskim ili neželjenim reakcijama kao npr. Osećaj slankastog ukusa metala u ustima, kolorizacija vratnog ruba oko desni i sl.
Ovi su materijali jedinstveni kai i Vi, bojama, formama i površinskim kvalitetom vaših zuba.
Cirkonoxid ima veoma sličnu svetlosnu propustljivost kao i prirodni zubi.
Cirkonoxid je veoma čvrst, tvrda keramika i godinama ga uspešno upotrebljavaju u astronautici i u izradi ortopedskih proteza. S izvanrednim svojstvima materijal pruža mogućnost ekstremnog opterećenja.
Proizvodnja putem računarski navođene opreme garantuje kvalitet, kliničke rezultate i sigurnost.

Kako se odvija CAD/CAM stomatološki proces

1.korak
Stomatolog pripremi područje za restauraciju – nadoknadu
2. korak
Stomatolog uzima otisak sa pripremljenog područja, ako se otisak uzima virtualno, vrši se pomoću instrumenta koji se zove Oralni skener
3. korak
Otisak laserskim skenerom unesemo u računar, nakon toga se vrši 3D virtualno modeliranje a potom frez mašina izrađuje nadoknadu mikronskom preciznošću
4.korak
Zahvaljujući Sastavu boja i poliranju, zubna nadoknada će izgledati potpuno identično sa prirodnim zubima
Perfektno cementiranje garantuje vanrednu dugotrajnost, nove nadoknade se odmah mogu opterećivati

Šta se sve može izraditi ovom metodom

Inlay, Onlay

Pri odstranjivanju starih ispuna ili delova zuba zbog većih kariesa, jedinstveno proizvedenu restauraciju precizno možemo namestiti. Celi postipak u najboljem slučaju traje 60 minuta

Krunice, mostovi

Zube koji su u lošem stanju, možemo spasiti krunicama-mostovima – sve to uz dugotrajni mukotrpni tretman. Sa CAD/CAM tehnologijom pod tretmanom se podrazumeva samo jedan tretman. U najboljem slučaju tretman iziskije 1 – 2 sata

Keramičke fasete


Oštećene, kvarne i kolorizovane prednje zube perfektno možemo restaurirati keramičkim fasetama.
Nakon struganja prednjeg gleđnog dela zuba, pristupa se zameni faseta od keramike.
Maksimalno je bezbedno i perfektno prianja. Vi samo treba da se smešite.

Koje su prednosti CAD/CAM stomatološke metode

 • Čuva desni
 • Potpuno bezmetalno
 • Biokompatibilna zubna keramika
 • Samo jedan tretman
 • Bezprekorna estetika
 • Potpuno bezbedno
 • Dugotrajnost
 • Nedostižan srazmer: cena – kvalitet – rok izrade

 

Šta znači CAD/CAM tehnika

Kada je indikovana primena CAD/CAM tehnike:
U innovativnoj zubnoj tehnici. Zašto ? Jer :

 • Estetski potpuno prirodan efekat
 • Biokompatibilnost
 • Registrovan postupak
 • Potpuna keramika (primenljiva kod svih fixnih nadoknada)
 • Potpuno bezmetalno
 • Dokumentovan proces proizvodnje u skladu sa MPG propisima
 • Najsavremenije razvijeni softveri i hardveri
 • CAM preciznost obrade
 • Nepromenljiva svojstva materijala
 • Mikronska preciznost u izradi
 • Potpuno prihvatljiva cena nasprem metalkeramike

 

Šta je to CAD/CAM u stvari


CAD- engleski „computer aided design“ znači računarski navođeno planiranje
CAM-engleski „computer aided manufacturing“ znači računarski navođena izrada
CAD/CAM za Vas znači, da Vašu zubnu nadoknadu, od početka do kraja izrađuje računarski navođena visokoprecizna oprema.

OVO NIJE CAD-CAM TEHNOLOGIJA

   
 
Copyright 2011
Design by turbo